Već duže vreme želim da odgovorim na pitanja: Duco kako bojite belu čokoladu, koju čokoladu koristite, koju boju za kolače, kako da se ne naprave grudvice i ne stegne čokolada. Dragi moji ovaj post je posvećen toj temi i želji da svako napravi svoju boju i ukrasi Popse, torte, kolače... Ne morate da kupujete uvek čokolade u boji koju je i teško naći u prodaji, osim za baš belu boju ili neke intezivne boje.
Potrebno vam je :
- bela čokolada GOLD rinfuz, ima ih u prodavnicama zdrave hrane. Možete i probati neku drugu belu čokoladu ali moja preporuka je ova.) GOLD-PACK
- ulje
- tečna boja za kolače Eterika tečne boje
Priprema:
Оtopiti belu čokoladu na pari i dodati ulje, na 200g čokolade 2 supene kašike ulja.
U otopljenu čokoladu dodati boju za kolače, ako želite nežnije boje nekoliko kapljica a za intezivnije boje više kapljica boje. Boju dodajte polako i mešajte, desiće vam se da čokolada postane gušća kada dodate boju, slobodno dodajte još ulja oko još dve-tri supene kašike.
Mešajte dok ne postignete gustinu koja vam odgovara za dekoraciju.
Možete pogledati i moj tutorijal kako bojim belu čokoladu
Vaša Duca :)
Нема коментара:
Постави коментар