Sastojci: 2 jaja, 8 kašika brašna, 4 kašike vode, 7 kašika
šećera, 1 vanil-šećer, 1 prašak za pecivo, 3 kašike belog eurokrema, 1 kašika
mleka, 100gr. čokolade, 80gr. maslaca, šarene mrvice ili nešo drugo za
ukršavanje, štapići za ražnjiće i stiropor.
Priprema: belanca
umutiti u čvrst sneg, a žumanca ulupati sa šećerom i vanil-šećerom, pa dodati
ulje i vodu. Na kraju umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Zatim
lagano dodati sneg od belanaca i lepo sjediniti. Smesu sipati u pleh obložen
papirom za pečenje i peći na 180C oko 20minuta. Gotov biskvit ostaviti da se
ohladi, a potom ga prstima izmrviti.
Dodati beli eurokrem i mleko, dobro izmešati da se sastojci lepo sjedine.
Ako ne mogu da se naprave kuglice dodati malo soka od pomorandze.
Napraviti kuglice i ostaviti u frižider da se stegnu.Za to vreme otopiti izlomljenu čokoladu na pari i dodati 3 kašike ulja.Štapiće umakati u čokoladu i zabadati u kuglice pa vratiti u frižider. Čokolada ima ulogu lepka izmedju kuglice i štapića.
Kada se stegnu kuglice umakati ih u otopljenu čokoladu pa okretati štapić nad posudom za glazuru da bi se višak čokolade ocedio. Kuglice uvaljati u šarene mrvice ili ukraiti po želji. Od ove smese izlazi oko 20-25kuglica.
Нема коментара:
Постави коментар