четвртак, 2. јул 2015.

CAKE POPS by DUCA

Sastojci: 2 jaja, 8 kašika brašna, 4 kašike vode, 7 kašika šećera, 1 vanil-šećer, 1 prašak za pecivo, 3 kašike belog eurokrema, 1 kašika mleka, 100gr. čokolade, 80gr. maslaca, šarene mrvice ili nešo drugo za ukršavanje, štapići za ražnjiće i stiropor.



Priprema: belanca umutiti u čvrst sneg, a žumanca ulupati sa šećerom i vanil-šećerom, pa dodati ulje i vodu. Na kraju umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Zatim lagano dodati sneg od belanaca i lepo sjediniti. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180C oko 20minuta. Gotov biskvit ostaviti da se ohladi, a potom ga prstima izmrviti. 


Dodati beli eurokrem i mleko, dobro izmešati da se sastojci lepo sjedine.

Ako ne mogu da se naprave kuglice dodati malo soka od pomorandze.

Napraviti kuglice i ostaviti u frižider da se stegnu.Za to vreme otopiti izlomljenu čokoladu na pari i dodati 3 kašike ulja.Štapiće umakati u čokoladu i zabadati u kuglice pa vratiti u frižider. Čokolada ima ulogu lepka izmedju kuglice i štapića. 

Kada se stegnu kuglice umakati ih u otopljenu čokoladu pa okretati štapić nad posudom za glazuru da bi se višak čokolade ocedio. Kuglice uvaljati u šarene mrvice ili ukraiti po želji. Od ove smese izlazi oko 20-25kuglica.





   

Нема коментара:

Постави коментар