среда, 31. март 2021.

USKRŠNJE ČOKOLADNO JAJE

 KAKO NAPRAVITI USKRŠNJE ČOKOLADNO JAJE

U susret Uskršnjim praznicima mnogi vas žele sami dekorisati i upotpuniti prazničnu trpezu. U ovom tekstu možete pročitati kako sami i uz malu pomoć dece možete napraviti originalna čokoladna jaja. Koristiti čokoladu koju volite, napuniti ih onim slatkišima koje volite vi ili vaša deca, ili pokloniti nekome dragom i iznenaditi sve. Jer takvo jaje se ne može kupiti u prodavnici :)

Potrebno vam je, najbitnije kalup za 3d jaje, ja ovaj imam i super je, dimenzije su mu 14cm x 9,3cm. Nabavila sam ga pre 3 godine preko interneta i svake godine ga koristim za Uskrs.

 
 Zatim lakši deo jer sve ostalo imate u svim prodavnicama (čokolada i bombone)

 Čokoladu oko 400gr (preporuka čokolada za kuvanje ili bela Gold) izlomite pola i otopite na pari sa jednom kašikom ulja. Sklonite je sa šporeta i ostavite da se prohladi, a potom dodajte preostalu čokoladu i sačekajte da se sve ohladi do 28 stepeni (za ovo vam treba kuhinjski toplomer). Ili od prilike da bude malo prohladjena.
Za ovo možete i koristiti čokoladu u boji, ja je kupujem u prodavnici Naš čiča gliša u Beogradu. Imaju roze, žutu i narandžastu kvalitetne su i prelepog ukusa. Ili dodajte u čokoladu plazmu, oreo keks, belu čokoladu kombinovati sa mlečnom, naprvite vaše Kinder jaje...

Otopljenu čokoladu naliti u kalupe, možete četkicom razmazivati do samih ivica ili okretati dok se sve ne popuni. Staviti u zamrzivač na 10min izvaditi i ponoviti postupak, bitno je da bude deblje nalivanje, možete za svaki slučaj i treći put ponoviti postupak.
Pripremiti čime želite da ih punite,čokoladice, bombone, neka manja igračka...

Posle 20minuta izvaditi iz zamrzivača i lagano će obe polovine ispasti iz kalupa, malo ga samo lupkajte odozgore. Sada ide deo koji morate brzo i spretno uraditi. Rukavicama uzeti obe polovine prisloniti na dno ugrejanog pleha, ubaciti slatkiše u jednu polovinu,uzeti drugu i spojiti ih nežno. Zatim spojeno jaje vratiti u frizider.
Na snimku je prikazan drugi način kako možete spojiti obe polovine, jednostavniji je ali ne spoje se baš lepo,tako da ja praktijujem ovaj što sam vam opisala, na zagrejanom dnu pleha.
Ovo su ideja mojih čokoladnih jaja koje vas mogu inspirisati kao i pakovanje. Takodje možete poručiti gotova čokoladna jaja preko moje facebook stranice Duca Petrovic


 
Vaša Duca 

 

 
 
 


 

 

Нема коментара:

Постави коментар