уторак, 14. јул 2015.

CAKE POPSERICE

RUŽICA RADULJ iz Novog Sada je poslala svoj recept za 
TUFNICA Cake Pops.
Sastojci: 150gr. Noblica, 150gr. pečenih lešnika, 200gr. Nutelle i 50gr. maslaca.
Dekoracija: 200gr. mlečne čoklade, 5 kašika ulja, 50gr. bele čokolade, štapići za roštilj.
 

Priprema: Noblice samleti u blenderu, dodati samlevene lešnike, Nutellu i otopljeni maslac. Od dobijene mase praviti kuglice. Čokoladu otopiti na pari. Štapiće umakati u otopljenu čokoladu u ubadati u kuglice, staviti u frižider da se stegnu. Zatim ih umakati u čokoladu ubadati u stiropor i vratiti u frižider. Kada se čokolada stegla umakati čačakalicu u belu otopljenu čokoladu i praviti tufnice.

ZORICA JAKOVLJEVIĆ iz Beograda je poslala jedan divan recept za Popse sa džemom od šljiva. Hvala Zorici sto je podelila recept za SRCE Cake Pops
Sastojci: kupovne vanila kore za tortu jedno pakovanje, 2 kašike domaćeg dzema od šljiva, sok po potrebi, 100gr. putera. Dekoracija 100gr. crne čokolade i 100gr bele čokolade, 5 kašike ulja.Kalup u obliku srca.
 
Priprema: Kore izmrviti pa dodati oslale sastojke. Sve sastojke spojiti i napraviti smesu da se mogu oblikovati srca. Uz pomoć kalupa oblikovati srca, staviti ih u zamrzivač na kratko zatim štapiće za roštilj umakati u otopljenu čokoladu i zabadati u srca. Vratiti u frižider na kratko pa ih umakati u crnu ili belu čokoladu.
 
SLAVICA iz Leskovca je poslala recept za
Cake Pops SA BRUSNICAMA 
Sastojci: 300 g mlevene plazme, 100 g čokolade, 100 g maslaca, 50 g lešnika, 50 g sušene brusnice, 400 g šećera, 200 ml vode.
 
Priprema: Sitno iseckati lešnik i brusnice. Staviti šećer i vodu u šerpu, zagrejati do kljucanja i kuvati pet minuta. Skloniti s ringle,dodati plazmu, seckani lešnik i brusnice, promešati pa dodati umućen maslac i otopljenu čokoladu. Sve lepo sjediniti, ostaviti da se ohladi pa formirati kuglice u oblik cupcake. Umakati štapiće za roštilj  u otopljenu čokoladu i zabadati u oblikovane cupcake. Vratiti u frižider na kratko pa ih umakati u crnu, belu i roze čokoladu i ukrasiti jestivim mrvicama i bonbonama.
 
 
JASNA KOVACEVIC iz Novog Sada je poslala recept za
Cake Pops sa VISNJAMA
Sastojci: pakovanje mlevene plazme (300 gr.), pola margarina sa ukusom vanile, 100 gr. šećera u prahu, kompot od višanja, 200 gr. Menaž čokolade. 
 
Priprema: Umesiti sastojke dodati malo soka od kompota, a vise ocediti i kad budu potpuno suve utisnuti u popse. Menaž čokoladu otopiti sa nekoliko kapi ulja. Ohladjene popse stavljati na štapić pa u frižider da se stegnu. Kasnije umakati Pops u otopljenu čokoladu i šarati po želji.
 

 
 









Нема коментара:

Постави коментар