понедељак, 6. јул 2015.

"CRVENI SOMOT" CAKE POPS


Sastojci: 130gr. brašna, 20gr. kakaa, 4gr. sode bikarbone, prstohvat soli, 125ml mleka, 1 kašičica vanile, 1 kašika sirćeta, 120gr, putera sobne temperature, 120gr. šećera, 1 jaje i crvena boja za kolače.Fil: 2 kašike belog krema. 

Priprema: U jednu posudu pomešati brašno, kakao, prstohvat soli i sodu bikarbonu, u drugu mleko, vanilu i sirće. U posudu za mućenje staviti omekšali puter i šećer i sve zajedno mutiti dok ne postanje penasta masa, dodati jaje i još jednom dobro umutiti. Smanjiti brzinu miksera i dodati trećinu brašna pa pola mleka, ponoviti još jednom tako i završiti sa brašnom i na kraju dodati boju za kolače. Sve umutiti da se sjedini. Sipati smesu u pleh obložen papirom za pečenje, peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185C oko 15-20 minuta. Kada se kora ohladi izmrviti je u nju dodati beli krem. 
Ukoliko se kuglice raspadaju pri oblikovanju dodati nekog soka po želji dok se ne dobiju pravilne kuglice. Praviti kuglice i ostaviti u frižider da se malo stegnu za to vreme otopiti čokoladu. Izvaditi kuglice umakati štapiće u čokoladu i zabadati u kuglice, vratiti u frižider. 


Umakati ih u otopljenu belu čokoladu i ukrasiti po želji.





2 коментара:

  1. Draga Milena, bela čokolada za ovaj recep je Wiltonova bela čokolada da bi bila baš čisto bela a ne krem nijanse.Pozdrav Duca

    ОдговориИзбриши