недеља, 15. децембар 2019.

ČOKOLADNA KUĆICA


Želite nešto originalno za vašu porodicu i decu. To su definitivno čokoladne kućice. Možete ih pripremiti sami u tajnosti pa iznenaditi vaše ukućane za novogodišnje praznike, rodjendane ili zajedno sa decom sastavljati delove i ukrašavati.  
Potrebne su vam samo tri stvari:
1. Potreban vam je ovaj silikonski kalup, ja sam ih poručila kod Torte i alati Mrvica

2. Čokolada koju želite tamna, mlečna, bela ili u boji, oko 400-450gr. ukupno za jednu kućicu i malo ulja.
Ja koristim mlečnu i belu Gold ili iz Lidl-a kada ih imaju u ponudi ukusne su i povoljne.
U boji italijanske Master Martini koje možete kupiti na grame ili kilograme u prodavnici Nas Cica Glisa u Beogradu.
3. Slatkiši za dekoraciju (penaste bombone, gumene bombone, šećer u prahu kao sneg ili kokos...) ovde možete pustiti maštu na volju ili taj deo prepustite deci neka je ukrase slatkišima koji oni vole.
Visina kućice je 11cm a težina oko 300gr.

POSTUPAK 
Čokoladu otopiti na pari sa malo ulja, na 200gr. čokolade 1 kašika ulja. Potrebno je izvršiti temperiranje cokolade ali ako nemate termometar, možete je otopiti malo na pari a onda je ostaviti na pari da se sama otapa jer ne sme biti baš retka kada je izlivate u kalup.
Zatim tankim špricem popuniti u kalupu prozore, cigle, čokoladom koja će biti druge boje od one koju ste naumili sa stranice kuće i krov. Ako nemate špric sa tankim nastavkom, možete od papira za pečenje napraviti fišek sa malim otvorom i tako popuniti delove. Kada ste sve šare popunili i to je pored lepljenja stranica, jedini pipljivi deo,stavite silikonske kalupe u zamrzivač na 5 minuta.
Izvaditi kalupe i napuniti ih čokoladom sve stranice, kao što je na poslednjoj slici. Vratiti u zamrzivač 20 minuta. 
Pažljivo izvaditi sve delove i spojiti ih sa preostalom čokoladom, prvo bočne stranice a krov na kraju. Možete i bez ove čokoladne podloge dole, stavite na tanjir ili neko manje postolje za torte i zidate.
A kada ih završite ostalo je još samo da ih upakujete. I vaša kućica može sačekati novogodišnju noć. 
A ukoliko ste se kasno setili ili jednostavno želite sebi ili nekom dragom čokoladni poklon, možete ih poručiti Duca Petrovic
Vaša Duca














Нема коментара:

Постави коментар