петак, 10. јул 2015.

LETNJI CAKE POPS



Ideja za ovaj recept je iz knjige Pop Bakery (Clare Oconnell) evo ideje kako Cake Pops možete dekorisati idealno za letnja druženja!


Sastojci:100gr. meda, 250gr. čokolade za kuvanje, 75gr. seckanih pečenih badema. Za dekoraciju: 100gr. bele čokolade, 100gr. crvene čokolade (Wilton Candy Melts), 100gr. zelene čokolde (Wilton Candy Melts).

Priprema: rastopite čokoladu, pa je pomešajte sa medom. Potom dadajte pečene bademe dobro promešajte, tu masu staviti u frižider da se stegne do gustine od koje se mogu oblikovati oblici parčeta lubenice kao na slici. 


Otopiti belu čokolade umakati štapiće i zabadati u lubenice. Vratiti na kratko u frižider da se stegnu za to vreme otopiti crvenu i zelenu čokoladu. Candy Melts čokolade u boji su najbolje za postizanje bas ovakvih boja dobre su gustine.


Umakati celo parče u crvenu čokoladu, zatim kad se stegne u belu samo ivicu parčet a kad se i ona stegne u zelenu takodje samo ivicu parčeta. Umočiti čačkalicu u crnu otpljenu čokoladu i staviti tačkice kao semenke i dobicete bas originalne parčiće lubenice Cake Pops. 


Ukoliko se neko odluči za malo jednostaviju varijantu da napravi kuglice postupak je umakati kuglice u belu čokoladu, pa kada se stegne u zelenu ili samo u cevenu pa posuti čokoladnim mrvicama.





Нема коментара:

Постави коментар